Historie Ziengaovut opnamen en CD

In 1999 was het de laatste keer dat er een cd door de werkgroep Ziengaovut uitgebracht werd. In samenwerking met de Nobelaer werd de cd opgenomen in de muziekfabriek te Kruisland. Wie kent nog de nummers van bijvoorbeeld So What met Ut Barkieperslied, of Toni, Tino en de Toontjes met sneeuw, samba en serpentines. Leurse leut deed het in het Japans met Makkie(volgens eigen zeggen betekent dit polonaise).Onder Onz zong over de krokusjes en Los Koleros gingen onder ut stokske door.
Maar als we verder terug gaan in de historie van de Ziengaovut komen we nummers tegen die nu nog steeds in menig café te horen zijn.
Wat dachten jullie van Trits en de Karrekotters met Webbe de kriebels wir, beter bekend als Eddum deur, eddum in de gaote of de Ballekes met van Leur naar Etten. beide nummers zijn te horen op de 1e verzamel cd van de Ziengaovut.(beperkte oplage,dus op=op)
Ook een bekend nummer die niet op een Ziengaovut cd is uitgebracht, de enige echte originele  Hé trut van de Zwartjannen. Dit nummer wordt door menig bekende artiesten gezongen. ’n Echte topper dus, geboren in Etten-Leur en zal zeer zeker ook op een Ziengaovut verzamel cd verschijnen.
Vele vaste groepen deden in het verleden mee aan deze avond zoals: de Gollipaope, de Schuimkoppen, de Hutseklutsers, de Zwartjannen, Los Koleros, So What, de Ballekes, Familie Dekkers en nog vele anderen. En wat te denken van het duo Mels Hermus en Peter Meesters? Zij deden iedere keer weer onder een andere naam mee. Zo kwam onder meer Paprika, Naturel en de zoutjes als naam uit de hoge hoed van dit markante duo. De creaties van Frans, Marianne en de Aso’s ---Toni, Tino en de Toontjes ---Krasse Toon en zullie Sjoan werden ook door beide heren vertolkt.

En nu ………………….??
Na 10 jaren weer een CD
Na 10 jaar afwezigheid is het er dan eindelijk weer van gekomen. De werkgroep Ziengaovut brengt weer een cd uit van, ditmaal met liefst 10 deelnemers, de editie 2009.
Deze cd wordt opgenomen in de Swamp Studio in Raamsdonk.
Alle 13 deelnemers hebben de uitnodiging gekregen om hun nummer te vereeuwigen. Op 3 deelnemers na, doen ze allemaal mee. De Zwartjannen vieren binnenkort hun jubileum, dus begrijpelijkerwijs wilde ze hun nummer van de Ziengaovut zelf uitbrengen. Los Koleros en Dreddezewir hebben helaas afgezegd. En ondanks het feit dat de dames van Zusofzo ook een eigen cd uitbrengen (rikketik), zullen zij ook te horen zijn op de Ziengaovut cd editie 2009.
Op de cd zullen verder de winnaars van de Ziengaovut 2009 te horen zijn. Met hun vertolking van het lied Influenza Mexicana hebben we met de Marihatjoe’s weer een Etten-Leurse topper erbij. “We kunnen er een lang verhaal van maken, maar jullie zijn eenvoudigweg de terechte winnaar”, aldus het oordeel van de jury. De zanger doet veel denken aan een bekende Vlaming uit het Pajottenland.
Wie er eigenlijk ook een groot compliment moet krijgen is cc Vanlieverlee. Zij namen met 2 nummers deel aan de verkiezing. Op hun eigen, nogal droge wijze, zingen zij over de vele serpetines, die overal te vinden zijn met carnaval én over koeien, die overal in Tirol, iets achter laten.
Verder heeft Die 1608 het over de duistere kant van carnaval, waarbij Jeanny Nowak da Bollekesgordijn maar dicht trekt. De Stijloorkes blijven maar draaien en de Josjes moeten zo nodig, een tekst die met carnaval veel te horen is.
Volgens Mister Nigthlife en dun Adriaonus moet je carnaval meej veul kabaol vieren en gaan Chico en de Chica’s naar Spanje om Toon de toreador te aanschouwen.
Kortom een cd met veel variatie die de moeite waard is om te kopen. Met deze opbrengst kan de werkgroep mogelijk in 2010 wéér een cd laten maken, zodat de collectie aangevuld kan worden.
Voor wat de verzamel cd betreft, is de werkgroep nog steeds op zoek naar nummers van de Ziengaovut. Er is door vele mensen gereageerd op een eerder verzoek, waarvoor hartelijke dank. Maar als U denkt dat wij een bepaald nummer, zeker niet zullen/kunnen hebben, houdt de werkgroep zich van harte aanbevolen.